Sposób przygotowania:
Sałatka z jajek i rzodkiewki
Jajka, które wcześniej gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy na małe kawałki, przekładamy do miski. Rzodkiewki dokładnie myjemy i kroimy w drobną kostkę. Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy. Na koniec do składników sałatki dodajemy kwaśną śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy. Sałatkę wykładamy na półmisek i dekorujemy szczypiorkiem.
ETAP 1:
Jajka, które wcześniej gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy na małe kawałki, przekładamy do miski.
ETAP 2:
Rzodkiewki dokładnie myjemy i kroimy w drobną kostkę.
ETAP 3:
Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy. Na koniec do składników sałatki dodajemy kwaśną śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy. Sałatkę wykładamy na półmisek i dekorujemy szczypiorkiem.
Nina W.