Sposób przygotowania:
Sałatka z jajkiem i brokułem
Brokuł podzielić na różyczki u ugotować około 5 minut we wrzątku z dodatkiem szczypty cukru. Odlać wodę i zahartować zimną wodą aby koloru nie stracił. Jajka ugotować na twardo, obrać za skorupek i pokroić w ósemki.
Sałatkę, szczypiorek i roszponkę umyć i osuszyć. Na talerzu ułożyć porwane sałaty, brokuły i pokrojone jajka. Przyprawić pieprzem, tymiankiem ziołami prowansalskimi, skropić oliwą z oliwek. Polać sokiem z cytryny, dodać roszponkę i szczypiorek pokrojony.
Podawać do drugiego dania, ja podałam z ziemniakami i mięsem lub z pieczywem.
Sałatkę, szczypiorek i roszponkę umyć i osuszyć. Na talerzu ułożyć porwane sałaty, brokuły i pokrojone jajka. Przyprawić pieprzem, tymiankiem ziołami prowansalskimi, skropić oliwą z oliwek. Polać sokiem z cytryny, dodać roszponkę i szczypiorek pokrojony.
Podawać do drugiego dania, ja podałam z ziemniakami i mięsem lub z pieczywem.