Sposób przygotowania:
Świąteczna sałatka z łososiem i płatkami migdałów
Brokuły oczyszczamy, dzielimy na różyczki. Wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy 4 minuty. Odcedzamy. Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach do miękkości.
Następnie kroimy w dość spore kawałki. Mieszamy delikatnie ziemniaki i brokuły w szklanej misce. Część brokułów zostawiamy.
Przygotowujemy sos: do jogurtu naturalnego dodajemy musztardę, posiekane kapary oraz koperek. Dodajemy sól i pieprz, mieszamy. Polewamy sosem ziemniaki i brokuły. Następnie układamy jajka ugotowane na twardo i pokrojone w grube plastry.
Na wierzchu układamy pozostałe różyczki brokułów oraz podzielonego na kawałki łososia. Robimy kleksy z reszty sosu. Całość posypujemy płatkami migdałów.
Następnie kroimy w dość spore kawałki. Mieszamy delikatnie ziemniaki i brokuły w szklanej misce. Część brokułów zostawiamy.
Przygotowujemy sos: do jogurtu naturalnego dodajemy musztardę, posiekane kapary oraz koperek. Dodajemy sól i pieprz, mieszamy. Polewamy sosem ziemniaki i brokuły. Następnie układamy jajka ugotowane na twardo i pokrojone w grube plastry.
Na wierzchu układamy pozostałe różyczki brokułów oraz podzielonego na kawałki łososia. Robimy kleksy z reszty sosu. Całość posypujemy płatkami migdałów.