Sposób przygotowania:
Sałatka z jajkiem i wędzoną makrelą
Liście rukoli myjemy, osuszamy i rozkładamy na dużym płaskim talerzu. Jajka gotujemy, studzimy i obieramy ze skorupek. Wędzoną makrelę obieramy z ości i rozdrabniamy na mniejsze kawałki.
Szczypior siekamy. Liście rukoli skrapiamy oliwą i posypujemy odrobiną soli oraz świeżo zmielonego pieprzu.
Na rukoli rozkładamy równomiernie wędzoną makrelę, posiekany szczypiorek i pokrojone (na 6 części każde) jajka.
Na jajkach kładziemy odrobinę majonezu. Tak przygotowaną sałatkę podajemy zaraz po przygotowaniu z pieczywem. SMACZNEGO!
Szczypior siekamy. Liście rukoli skrapiamy oliwą i posypujemy odrobiną soli oraz świeżo zmielonego pieprzu.
Na rukoli rozkładamy równomiernie wędzoną makrelę, posiekany szczypiorek i pokrojone (na 6 części każde) jajka.
Na jajkach kładziemy odrobinę majonezu. Tak przygotowaną sałatkę podajemy zaraz po przygotowaniu z pieczywem. SMACZNEGO!