Sposób przygotowania:
Sałatka z jajkiem, porem, kabanosem i miechunką
1. Pora kroję w plasterki. Wrzucam do osolonego wrzątku. Przykrywam i parzę około 10 minut. Następnie pora odcedzam na sitku i odstawiam do przestudzenia.
2. Jajka gotuję na twardo. Obieram i kroję w kostkę. Kabanosy kroję w plasterki. Szczypiorek drobno siekam.
3. Do salaterki przekładam pora, jajka, kabanosy, szczypiorek oraz miechunkę. Dodaję majonez oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam. Gotową sałatkę wykładam na talerz.
2. Jajka gotuję na twardo. Obieram i kroję w kostkę. Kabanosy kroję w plasterki. Szczypiorek drobno siekam.
3. Do salaterki przekładam pora, jajka, kabanosy, szczypiorek oraz miechunkę. Dodaję majonez oraz odrobinę soli i pieprzu. Dokładnie mieszam. Gotową sałatkę wykładam na talerz.