kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Sałatka zielona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sałatka przygotowana tylko z samych zielonych warzyw kapusty pekińskiej, ogórka i cebuli. Bardzo smaczna jednokolorowa sałatka.

Sałatka zielona Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Sałatka zielona

 

  • 1/2 małej średniej kapusty pekińskiej
  • pół dużej średniej cebuli
  • 1/3 dużego zielonego ogórka
  • 1/2 dużego zielonego jabłka
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżki octu winnego 6%
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka zielona
Liście kapusty pekińskiej myjemy i odsączamy z nadmiaru wody. Cebulę obieramy i kroimy na pół a później na półplasterki. Ogórka myjemy, obieramy i kroimy w półplasterki.

Liście kapusty pekińskiej dokładnie osuszamy i kroimy na bardzo drobno. Wszystkie pokrojone warzywa przekładamy do miski i dodajemy olej, ocet i przyprawy.

Mieszamy.
Sałatka zielona
Liście kapusty pekińskiej rozdzielamy oraz myjemy.
Sałatka zielona
Obraną z łusek cebulę kroimy w półplasterki.
Sałatka zielona
Umytego i obranego ogórka kroimy w półplasterki.
Sałatka zielona
Liście kapusty pekińskiej kroimy na drobno.
Sałatka zielona
Wszystkie składniki wkładamy do miski i mieszamy.

Tagi:

sałatka