Sposób przygotowania:
Szybka sałatka z szynką, serem i groszkiem
Jajka gotujemy 10 minut, studzimy, obieramy, kroimy w kostkę, solimy.
Paprykę kroimy w kostkę.
Szynkę kroimy w kostkę.
Groszek odsączamy z zalewy, lekko posypujemy pieprzem.
Szczypiorek myjemy, osuszamy, siekamy.
W salaterce układamy składniki warstwowo: ser żółty - szynka - warstwa majonezu - groszek -papryka- jajko - cienka warstwa majonezu - szczypiorek.
Paprykę kroimy w kostkę.
Szynkę kroimy w kostkę.
Groszek odsączamy z zalewy, lekko posypujemy pieprzem.
Szczypiorek myjemy, osuszamy, siekamy.
W salaterce układamy składniki warstwowo: ser żółty - szynka - warstwa majonezu - groszek -papryka- jajko - cienka warstwa majonezu - szczypiorek.