Sposób przygotowania:
Sałatka z pieczonym burakiem i mozzarellą
Buraki bardzo starannie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy przez około godzinę w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.
Mix sałat wrzucamy do dużej miski. Gdy buraki ostygną, obieramy je, kroimy na kawałki i dodajemy do sałaty. Dodajemy mozzarellę pokrojoną w grubą kostkę, oliwki pokrojone na połówki i suszone pomidory pokrojone w paseczki. Mieszamy.
Robimy sos: do oliwy dodajemy ocet, sos sałatkowy i świeżo zmielony pieprz. Mieszamy i polewamy sosem sałatkę.
Mix sałat wrzucamy do dużej miski. Gdy buraki ostygną, obieramy je, kroimy na kawałki i dodajemy do sałaty. Dodajemy mozzarellę pokrojoną w grubą kostkę, oliwki pokrojone na połówki i suszone pomidory pokrojone w paseczki. Mieszamy.
Robimy sos: do oliwy dodajemy ocet, sos sałatkowy i świeżo zmielony pieprz. Mieszamy i polewamy sosem sałatkę.