Sposób przygotowania:
salatka z kalafiorem i brokułami
Kalafior oraz brokuł gotujemy w osolonej wodzie.
Po ugotowaniu odcinamy same różyczki. zalewamy zimną wodą. Odstawiamy do wystygnięcia.
Czerwoną oraz żółtą paprykę kroimy na pół, czyścimy z pestek i kroimy w paski. Następnie te paski dzielimy na 3 części.
Do głebokiego naczynia wrzucamy różyczki kalafiora i brokuła , do tego wrzucamy pokrojoną paprykę.
Obieramy nasze cebule. I kroimy w kostkę. Ogórek (nie obieramy go - myjemy) kroimy w grubszą kostkę i razem z cebulą wrzucamy do naczynia.
Kukurydzę wykładamy na sitko by sok ściekł. Jak sok ścieknie wrzucamy do naszej sałatki.
W szklance dajemy 3 łyżki majonezu, łyżkę musztardy, Pieprzymy pieprzem cytrynowym. Solimy. Dodajemy oregano i szczypte chili. Mieszamy.
Polewamy sałatkę sosem majonezowym i dokładnie, ale delikatnie mieszamy.
Wstawiamy do lodówki.
Smacznego
Po ugotowaniu odcinamy same różyczki. zalewamy zimną wodą. Odstawiamy do wystygnięcia.
Czerwoną oraz żółtą paprykę kroimy na pół, czyścimy z pestek i kroimy w paski. Następnie te paski dzielimy na 3 części.
Do głebokiego naczynia wrzucamy różyczki kalafiora i brokuła , do tego wrzucamy pokrojoną paprykę.
Obieramy nasze cebule. I kroimy w kostkę. Ogórek (nie obieramy go - myjemy) kroimy w grubszą kostkę i razem z cebulą wrzucamy do naczynia.
Kukurydzę wykładamy na sitko by sok ściekł. Jak sok ścieknie wrzucamy do naszej sałatki.
W szklance dajemy 3 łyżki majonezu, łyżkę musztardy, Pieprzymy pieprzem cytrynowym. Solimy. Dodajemy oregano i szczypte chili. Mieszamy.
Polewamy sałatkę sosem majonezowym i dokładnie, ale delikatnie mieszamy.
Wstawiamy do lodówki.
Smacznego