Sposób przygotowania:
Sałatka z kalafiorem i szynką
Kalafior umyć i ugotować w osolonej wodzie. Odsączyć i podzielić na różyczki.
Ogórka obrać ze skórki. Szynkę i ogórka pokroić w kostkę. Składniki na sos: jogurt, majonez, sok z cytryny, posiekany koperek wymieszać ze sobą i doprawić na pikantnie.
Układać warstwami warzywa: kalafior, szynkę, ogórek i kukurydzę.
Polać sosem. Powtórzyć jeszcze raz warstwy i na wierzchu ponownie polać sosem.
Ogórka obrać ze skórki. Szynkę i ogórka pokroić w kostkę. Składniki na sos: jogurt, majonez, sok z cytryny, posiekany koperek wymieszać ze sobą i doprawić na pikantnie.
Układać warstwami warzywa: kalafior, szynkę, ogórek i kukurydzę.
Polać sosem. Powtórzyć jeszcze raz warstwy i na wierzchu ponownie polać sosem.