Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z sosem z rzodkwi i groszku
Do blendera wlewamy śmietanę, majonez i musztardę. dodajemy obraną i pokrojoną na mniejsze kawałki rzodkiew, cebulę oraz zielony groszek. Dokładamy koperek, szczypiorek, pastę pietruszkową, koperkową i czosnkową. Całość miksujemy. Doprawiamy pozostałymi przyprawami. Sos powinien mieć lekko pikantny smak.
W salaterce układamy warzywa. Najpierw połowę poszatkowanej kapusty pekińskiej, czerwoną fasolę, potem połowę kukurydzy, reszt kapusty i część sosu. Dalej znowu kukurydza, poszatkowany kawałek pora, cieciorka i reszta sosu.
Sałatkę możemy udekorować dowolnie.
W salaterce układamy warzywa. Najpierw połowę poszatkowanej kapusty pekińskiej, czerwoną fasolę, potem połowę kukurydzy, reszt kapusty i część sosu. Dalej znowu kukurydza, poszatkowany kawałek pora, cieciorka i reszta sosu.
Sałatkę możemy udekorować dowolnie.
iziona