Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Surówka z kapustą i pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szukasz szybkiego, prostego sposobu przygotowania surówki a zarazem smacznej? Mam coś dla Ciebie, warzywna surówka idealnie pasująca do każdego dania mięsnego

Surówka z kapustą i pomidorami

Składniki:

Surówka z kapustą i pomidorami

 

  • 1 młoda kapusta
  • 7 ogórków konserwowych
  • 240 g kukurydzy konserwowej
  • 2 cebule czerwone
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 100 g suszonych pomidorów
  • 4 łyżki zalewy z suszonych pomidorów
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Surówka z kapustą i pomidorami

I

Surówka z kapustą i pomidorami
przygotowanie wszystkich warzyw oraz sosu.

1. Kapustę drobno kroję, ogórki kroję w kostkę, kukurydzę odlewam z zalewy, cebulę obieram, kroję w kostkę.
2. Następnie dodaję pomidorki koktajlowe, pokrojone na połówki, suszone pomidory odlane z zalewy, wlewam zalewę z pomidorów suszonych, ocet, sos sojowy, wsypuję sól oraz pieprz i dokładnie mieszam wszystkie składniki.

II

3. Surówka gotowa.
4. Smacznego