Sposób przygotowania:
Sałatka z tuńczykiem i sosem czosnkowym
Jajka gotujemy na twardo, po ostudzeniu kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce.
Tuńczyka odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy.
Robimy sos czosnkowy: czosnek drobniutk siekamy, mieszamy z majonezem, dodajemy odrobinę soli i pieprzu do smaku.
Sałatkę układamy warstwowo: ser, tuńczyk, sos, papryka, kukurydza, groszek, jajka, sos, kiełki.
Tuńczyka odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy.
Robimy sos czosnkowy: czosnek drobniutk siekamy, mieszamy z majonezem, dodajemy odrobinę soli i pieprzu do smaku.
Sałatkę układamy warstwowo: ser, tuńczyk, sos, papryka, kukurydza, groszek, jajka, sos, kiełki.