Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1036]

Sałatka młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 7
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sezon grillowania, szukasz inspiracji na sałatkę do mięsa, oto przepis dla Ciebie. Nie ma nic lepszego od młodej kapustki, przekonaj się Sam/a.

Sałatka młodej kapusty

Składniki:

Sałatka młodej kapusty

 

  • 1 główka kapusty młodej
  • 2 marchewki
  • 2 cebule czerwone
  • ½ szk. żurawiny suszonej
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki musztardy francuskiej
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka octu jabłkowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól
  • Pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka młodej kapusty

I

Sałatka młodej kapusty
Przygotowanie wszystkich warzyw do przygotowania sałatki.

1. Kapustę drobno kroję, marchewki obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach, cebulę drobno kroję. Koperek drobno siekam.

II

Sałatka młodej kapusty
Przygotowanie sosu i połączenie z warzywami.

2. Do naczynia wlewam oliwę z oliwek, ocet jabłkowy, miód, dodaję musztardę, wsypuję sól oraz pieprz. Wszystko dokładnie mieszam i łączę z warzywami.

III

3. Na koniec dodaję suszoną żurawinę, mieszam wszystkie składniki i przekładam do naczynia.
4. Sałatka gotowa.
5. Smacznego.