Sposób przygotowania:
Sałatka z indykiem i tortellini
Pierożki ugotować w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ugotowane przelać zimną wodą i zostawić na sitku do odsączenia.Ananasa odsączyć z syropu i pokroić w grubą kostkę. W podobnej wielkości kostkę pokroić żółty ser i filet z indyka.
Tortellini przełożyć do miski, dodać kawałki ananasa, umyte i pokrojone pomidory, żółty ser i filet z indyka. Majonez wymieszać z syropem z ananasa, kolorowym pieprzem i solą morską oraz posiekanym szczypiorkiem i porwanymi listkami bazylii. Dodać do miski z sałatką i delikatnie wymieszać.
Sałatkę wstawić do lodówki, aby smaki się przemieszały.
Tortellini przełożyć do miski, dodać kawałki ananasa, umyte i pokrojone pomidory, żółty ser i filet z indyka. Majonez wymieszać z syropem z ananasa, kolorowym pieprzem i solą morską oraz posiekanym szczypiorkiem i porwanymi listkami bazylii. Dodać do miski z sałatką i delikatnie wymieszać.
Sałatkę wstawić do lodówki, aby smaki się przemieszały.
misia5
anemon
W takim razie zapraszam i "sie pani częstuje".