Sposób przygotowania:
Sałatka z kiełkami rzodkiewki
Ser żółty kroimy w bardzo małą kosteczkę i wrzucamy do miski.Kiełki rzodkiewki kroimy na mniejsze kawałki, gdybyśmy zostawili je całe wówczas niewygodnie nakładałoby się sałatkę.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kroimy je w kosteczkę i wrzucamy do miski z sałatką. Dodajemy majonez oraz sól ziołową i pieprz.
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15 minut, żeby składniki sałatki „przegryzły się”.
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Kroimy je w kosteczkę i wrzucamy do miski z sałatką. Dodajemy majonez oraz sól ziołową i pieprz.
Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 15 minut, żeby składniki sałatki „przegryzły się”.
Ania Hosz