Sposób przygotowania:
Sałatka z kiełkami rzodkiewki i z rukolą
Pomidora i rzodkiewki umyć i pokroić w półplasterki. Cebulę pokroić w cieniutkie piórka. Sałatę oczyścić, umyć i osuszyć. Dodać do niej plasterki pomidora, rzodkiewki i piórka cebuli. Sałatkę posypać kiełkami rzodkiewki, oprószyć solą i pieprzem, delikatnie wymieszać. Sałatkę ułożyć na talerzu lub półmisku. Na środek sałatki nałożyć sos tzatziki. Podawać np. na kolację lub drugie śniadanie.
Elficzna
Beatris
Tak, bardzo lubię taką zieleninke. Już czekam na rzeżuchę z ogrodu, żeby z nią poszaleć.
Elficzna
szkoda że nie mam ogrodu :(
ale ja też w domu hoduję rzeżuchę, szczypior i mam swoją mini szklarnie z kiełkami :)