Sposób przygotowania:
Sałatka z kiełkami soi
Ziemniaki umyć, gotować w mundurkach w osolonej wodzie pod przykryciem. Odcedzić, odparować, obrać, pokroić w cienkie plasterki. Skropić octem winnym. Przyprawić solą i pieprzem.
Marchewki obrać, opłukać, pokroić w kosteczkę, gotować 5 minut w małej ilości osolonej wody. Ogórek konserwowy pokroić w kostkę. Marchewki odcedzić, osączyć na sicie, wystudzić, wymieszać z ziemniakami i ogórkiem.
Kiełki opłukać pod bieżącą wodą, osączyć na sitku, przełożyć do sałatki.
Jogurt wymieszać z sosem jogurtowym i musztardą. Przyprawić solą, pieprzem. Przygotowanym sosem polać składniki sałatki.
Marchewki obrać, opłukać, pokroić w kosteczkę, gotować 5 minut w małej ilości osolonej wody. Ogórek konserwowy pokroić w kostkę. Marchewki odcedzić, osączyć na sicie, wystudzić, wymieszać z ziemniakami i ogórkiem.
Kiełki opłukać pod bieżącą wodą, osączyć na sitku, przełożyć do sałatki.
Jogurt wymieszać z sosem jogurtowym i musztardą. Przyprawić solą, pieprzem. Przygotowanym sosem polać składniki sałatki.