Sposób przygotowania:
Sałatka warstwowa z wędzonym kurczakiem i kiełkamiETAP 1:
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy.
Paprykę myjemy. Usuwamy gniazdo nasienne z nasionami. Miąższ kroimy w kostkę.
Paprykę umieszczamy na dnie salaterki.
ETAP 2:
Mięso z kurczaka zdejmujemy z kości, dzielimy na mniejsze kawałki, wykładamy na paprykę.
ETAP 3:
Ogórki kiszone kroimy w kostkę. Wykładamy na warstwę mięsa.
ETAP 4:
Groszek odsączamy z zalewy, wykładamy na ogórki.
Majonez łączymy ze startym parmezanem, dodajemy szczyptę pieprzu, mieszamy. Uzyskany sos rozsmarowujemy na groszku.
ETAP 5:
Ostudzone jajka obłupiamy i kroimy w kostkę, wykładamy na sałatkę, oprószamy szczyptą soli. Na wierzch wykładamy kiełki.