Sposób przygotowania:
Szybka sałatka z groszkiem i kiełkami
Najpierw obieramy i gotujemy marchewkę do miękkości. W tym samym czasie warto od razu ugotować też jajka na twardo. Studzimy składniki.
Do miski przekładamy obrane i pokrojone w kostkę jajka oraz pokrojoną w kostkę marchewkę.
Dodajemy garść kiełków rzodkiewki.
Ogórki kiszone i czerwoną paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników.
Na koniec dodajemy 2 łyżki majonezu (można częściowo zastąpić go gęstym naturalnym jogurtem) oraz przyprawy.
Mieszamy składniki sałatki, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy do smaku.
Do miski przekładamy obrane i pokrojone w kostkę jajka oraz pokrojoną w kostkę marchewkę.
Dodajemy garść kiełków rzodkiewki.
Ogórki kiszone i czerwoną paprykę kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników.
Na koniec dodajemy 2 łyżki majonezu (można częściowo zastąpić go gęstym naturalnym jogurtem) oraz przyprawy.
Mieszamy składniki sałatki, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy do smaku.