Sposób przygotowania:
Sałatka z kiszonej kapusty z rzodkiewką i jabłkiem
Kapustę kiszoną wykładamy na cedzak odsączamy z nadmiaru płynu.
Rzodkiewki bez liści dokładnie myjemy i osuszamy, kroimy w cienkie plasterki. Odsączoną kapustę kiszoną kroimy na drobno. Jabłko myjemy i kroimy w półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i dodajemy przyprawy, mieszamy.
Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno, posypujemy sałatkę.
Rzodkiewki bez liści dokładnie myjemy i osuszamy, kroimy w cienkie plasterki. Odsączoną kapustę kiszoną kroimy na drobno. Jabłko myjemy i kroimy w półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa przekładamy do miski i dodajemy przyprawy, mieszamy.
Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno, posypujemy sałatkę.