Sposób przygotowania:
Surówka z kiszonej kapusty z kurkumą
Kapustę kiszoną płuczę i zalewam na sitku wrzątkiem na moment przelewam zimną wodą odsączam. Odciskamy kapustę z wody kroimy drobno. Obieramy cebule kroimy w kostkę.
Do rondelka dajemy 2-3 łyżki oleju dodajemy cebulę dusimy. Do ciepłej cebuli wsypujemy przyprawę do sałatek i kurkumę mieszamy studzimy.
Obieramy jabłko i marchewkę ścieramy na tarce na średnich oczkach. Kapustę przekładamy do miski dodajemy startą marchewkę,jabłko, i posiekany koperek pokrojoną drobno paprykę.
Doprawiamy solą, pieprzem,czubricą zieloną, dodajemy kminek mielony dodajemy uduszoną cebulę dokładnie mieszamy składniki surówki.
Odstawiamy na chwilę aby smaki się przegryzły. Surówkę podałam do obiadu do ryżu z pieczarkami i smażonej białek kiełbasy. POLECAM.
Do rondelka dajemy 2-3 łyżki oleju dodajemy cebulę dusimy. Do ciepłej cebuli wsypujemy przyprawę do sałatek i kurkumę mieszamy studzimy.
Obieramy jabłko i marchewkę ścieramy na tarce na średnich oczkach. Kapustę przekładamy do miski dodajemy startą marchewkę,jabłko, i posiekany koperek pokrojoną drobno paprykę.
Doprawiamy solą, pieprzem,czubricą zieloną, dodajemy kminek mielony dodajemy uduszoną cebulę dokładnie mieszamy składniki surówki.
Odstawiamy na chwilę aby smaki się przegryzły. Surówkę podałam do obiadu do ryżu z pieczarkami i smażonej białek kiełbasy. POLECAM.
gusia1000