Sposób przygotowania:
Surówka z kiszonej kapusty z kukurydzą i papryką
Obieramy marchewki jabłka ścieramy na tarce jabłka skrapiamy sokiem cytrynowym. To wszystko zależy czy kapusta jest mocno kwaśna. Kapustę kiszoną ja mam taką domową dajemy na sitko przelewamy wrzątkiem następnie przelewamy zimną wodą. Odsączamy.
Odciskamy mocno kapustę porcjami z wody kroimy drobno. Por kroimy drobno. Paprykę czerwoną kroimy w kostkę.
Obieramy cebule kroimy w kostkę. Do rondelka dajemy 2-3 łyżki oleju dodajemy cebulę dusimy.
Do ciepłej cebuli wsypujemy przyprawę do sałatek i pokrojony por mieszamy studzimy.
Kapustę przekładamy do miski dodajemy startą na tarce marchewkę, jabłka i posiekany koperek, pokrojoną drobno paprykę i odsączoną kukurydzę.
Doprawiamy solą ,pieprzem,czubricą zieloną, stewią dodajemy kminek mielony, dodajemy uduszoną cebulę dokładnie mieszamy składniki surówki.
Odstawiamy na chwilę aby smaki się przegryzły. POLECAM!!!
Odciskamy mocno kapustę porcjami z wody kroimy drobno. Por kroimy drobno. Paprykę czerwoną kroimy w kostkę.
Obieramy cebule kroimy w kostkę. Do rondelka dajemy 2-3 łyżki oleju dodajemy cebulę dusimy.
Do ciepłej cebuli wsypujemy przyprawę do sałatek i pokrojony por mieszamy studzimy.
Kapustę przekładamy do miski dodajemy startą na tarce marchewkę, jabłka i posiekany koperek, pokrojoną drobno paprykę i odsączoną kukurydzę.
Doprawiamy solą ,pieprzem,czubricą zieloną, stewią dodajemy kminek mielony, dodajemy uduszoną cebulę dokładnie mieszamy składniki surówki.
Odstawiamy na chwilę aby smaki się przegryzły. POLECAM!!!
gusia1000