Sposób przygotowania:
Sałatka z krewetkami i awokado Asus
Awokado obrać, umyć oczyścić z pestek.Miąższ zmiksować z sokiem z cytryny i śmietanką kremową oraz doprawić solą,pieprzem. Żelatynę zalać 4 łyżeczkami zimnej wody i odstawić na 15 minut.Podgrzać wywar mięsny rozpuścić w nim połowę żelatyny gdy galaretka ostygnie przelać galaretkę do pucharków.Krewetki sparzyć gorącym wrzątkiem. Po jednej krewetce dodać do pucharka, (trzy lub cztery zostawić). Odstawić do zastygnięcia. A resztę żelatyny dodać do zmiksowanej masy z awokado, a następnie przelać do do pucharków z galaretką.Na wierzchu dla lepszego efektu położyć kolejne krewetki i posypać posiekaną natką pietruszki.Na koniec wstawić na około 30 minut do lodówki.