Sałatka z krewetkami i awokado Asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przyrządzić sałatkę z krewetkami i awokado w galaretce

Sałatka z krewetkami i awokado Asus

Składniki:

Sałatka z krewetkami i awokado Asus

 

  • 2 dojrzałe awokado
  • 100 ml. wywaru mięsnego
  • 4 łyżeczki żelatyny
  • 80 ml. śmietanki kremowej
  • Sok z cytryny do smaku
  • Garść krewetek koktajlowych
  • Sól, pieprz
  • 1 pęczek natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Sałatka z krewetkami i awokado Asus
Awokado obrać, umyć oczyścić z pestek.Miąższ zmiksować z sokiem z cytryny i śmietanką kremową oraz doprawić solą,pieprzem. Żelatynę zalać 4 łyżeczkami zimnej wody i odstawić na 15 minut.Podgrzać wywar mięsny rozpuścić w nim połowę żelatyny gdy galaretka ostygnie przelać galaretkę do pucharków.Krewetki sparzyć gorącym wrzątkiem. Po jednej krewetce dodać do pucharka, (trzy lub cztery zostawić). Odstawić do zastygnięcia. A resztę żelatyny dodać do zmiksowanej masy z awokado, a następnie przelać do do pucharków z galaretką.Na wierzchu dla lepszego efektu położyć kolejne krewetki i posypać posiekaną natką pietruszki.Na koniec wstawić na około 30 minut do lodówki.