Joanna19

Joanna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 440]

Sałatka z krewetkami i melonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Znakomita i prosta w przygotowaniu sałatka, która idealnie nadaje się na wieczorne spotkanie ze znajomymi. Eleganckie danie.

Sałatka z krewetkami i melonem

Składniki:

Sałatka z krewetkami i melonem

 

  • 30 g mrożonych krewetek królewskich
  • 1 duży melon
  • 1 duży pomidor
  • 5 rzodkiewek
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • pęczek koperku
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z krewetkami i melonem
Krewetki rozmrozić, obrać z pancerza i dokładnie oczyścić. Następnie opłukać w wodzie, osuszyć, opruszyć solą i pieprzem i podsmażyć na oleju około 2 minut. Przełożyć do miski. Melona przepołowić, usunąć pestki i miąższ i pokroić w drobną kostkę. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ósemki. Rzodkiewki pokroić w bardzo drobną kostkę. Następnie zrobić sos z majonezu, jogurtu i soku z cytryny. Zalać nim składniki. Doprawić solą i pieprzem i posypać bardzo drobno pokrojonym koperkiem. Wymieszać i stawić do lodówki na koło 30 minut. Podawać schłodzoną.

Tagi:

krewetki