Sposób przygotowania:
Sałatka z melonem, fetą i warzywami
Sałatę rzymską oczyszczamy, kroimy w paski i wrzucamy do miski.
Dodajemy obranego i pokrojonego w sporą kostkę melona.
Ogórka i pomidora również kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników.
Dodajemy ser feta pokrojony w kostkę i delikatnie mieszamy wszystkie składniki. Posypujemy słonecznikiem.
Robimy sos: wlewamy do słoiczka oliwę, sok z cytryny oraz miód. Dodajemy sporą ilość pieprzu. Zakręcamy i potrząsamy energicznie, aż powstanie jednolity sos. Polewamy nim sałatkę.
Dodajemy obranego i pokrojonego w sporą kostkę melona.
Ogórka i pomidora również kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników.
Dodajemy ser feta pokrojony w kostkę i delikatnie mieszamy wszystkie składniki. Posypujemy słonecznikiem.
Robimy sos: wlewamy do słoiczka oliwę, sok z cytryny oraz miód. Dodajemy sporą ilość pieprzu. Zakręcamy i potrząsamy energicznie, aż powstanie jednolity sos. Polewamy nim sałatkę.