Sposób przygotowania:
Sałatka z kukurydzą.
Ryż ugotować do miękkości. Ugotowany ryż dobrze odcedzić. Marchewkę obrać, przemyć i trzeć na tarce o grubych oczkach. Kukurydzę z puszki bardzo dobrze odcedzić. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy i pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki przemyć i drobno posiekać. Składniki te bardzo dokładnie wymieszać ze sobą. Dwa ząbki czosnku obrać, przemyć, a w następnej kolejności przecisnąć przez praskę. Połówkę cytryny dobrze umyć, a później wycisnąć z niej sok. W kubeczku wymieszać ze sobą sok świeżo wyciśnięty z cytryny oraz sześć łyżek oliwy. Do sosu dodać przeciśnięte przez praskę dwa ząbki czosnku. Sos doprawić jeszcze do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i bardzo dobrze wymieszać. Gotowym sosem polać sałatkę i wymieszać.