Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczaka na zielono
Cebulę obieramy i kroimy w drobniutką kostkę, Pomidora sparzymy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, a obranego ogórka w talarki.
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy do miękkości na nieduzej ilości oleju. Doprawiamy do smaku lubczykiem, bazylią, solą i pieprzem - dodajemy do pokrojonych warzyw.
Szczypiorek myjemy, a następnie drobno siekamy.
Liście sałaty rwiemy na mniejsze częsci a ser kroimy w kostkę dodajemy do pozostałych składników.
Sałatkę mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
ja sałatkę podaje z gorącymi bagietkami czosnkowymi - pycha!
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy do miękkości na nieduzej ilości oleju. Doprawiamy do smaku lubczykiem, bazylią, solą i pieprzem - dodajemy do pokrojonych warzyw.
Szczypiorek myjemy, a następnie drobno siekamy.
Liście sałaty rwiemy na mniejsze częsci a ser kroimy w kostkę dodajemy do pozostałych składników.
Sałatkę mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
ja sałatkę podaje z gorącymi bagietkami czosnkowymi - pycha!