Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem i warzywami.
Do garnka wlać wodę i zagotować Do gotującej się wody włożyć piersi z kurczaka i gotujemy około pół godziny.Umyte i obskrobane warzywa wykładamy na blachę na pergaminie. Posypujemy solą,pieprzem i sproszkowaną papryka. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach około 25 minut. Po wyjęciu warzywa drobno kroimy i przekładamy do salaterki.Po ugotowaniu i ostudzeniu kurczaka kroimy drobno i przekładamy do warzyw. Następnie dodajemy odsączony z zalewy groszek,zmiksowany czosnek. Sałatkę polewamy 2 stołowymi łyżkami octu winnego i 3 stołowymi łyżkami gęstej śmietany.Doprawiamy 1 łyżka sproszkowanego oregano,tymianku i bazylii.Mieszamy do połączenia się składników.