Sposób przygotowania:
Sałatka z kurczakiem, ryżem i soczewicą
Nastawiamy wodę na ryż, solimy. Gdy się zagotuje, wrzucamy ryż i gotujemy go al dente. Odcedzamy, przekładamy do dużej miski.
Mięso dokładnie myjemy i oczyszczamy z błonek. Kroimy w sporą kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez około 5-6 minut.
Następnie zdejmujemy na ręcznik papierowy, a kiedy przestygnie, kroimy na mniejsze kawałki. Kroimy w kostkę jajka oraz ogórki. Odsączamy z zalewy soczewicę. Łączymy wszystkie składniki.
Przyprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy majonez i mieszamy.
Mięso dokładnie myjemy i oczyszczamy z błonek. Kroimy w sporą kostkę i smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez około 5-6 minut.
Następnie zdejmujemy na ręcznik papierowy, a kiedy przestygnie, kroimy na mniejsze kawałki. Kroimy w kostkę jajka oraz ogórki. Odsączamy z zalewy soczewicę. Łączymy wszystkie składniki.
Przyprawiamy pieprzem i solą. Dodajemy majonez i mieszamy.