Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Sałatka ryżem, szynką i czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Bardzo szybka w przygotowaniu sałatka, do której zrobienia można wykorzystać na przykład nadmiar wędliny, która została nam po świętach.

Sałatka ryżem, szynką i czerwoną fasolą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka ryżem, szynką i czerwoną fasolą

 

Sposób przygotowania:

Sałatka ryżem, szynką i czerwoną fasolą
Woreczek z ryżem wrzucamy do wrzące, posolonej wody i gotujemy al dente. Odcedzamy i gdy wystygnie, przekładamy do dużej miski.

Kroimy w kostkę szynkę, ogórki oraz jajka. Fasolę odsączamy z zalewy. Łączymy wszystkie składniki. Dodajemy majonez.

Przyprawiamy do smaku pieprzem oraz dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu. Mieszamy.  
Sałatka ryżem, szynką i czerwoną fasolą
Do ugotowanego ryżu dodajemy pokrojoną szynkę
Sałatka ryżem, szynką i czerwoną fasolą
Ogórki kroimy w średniej wielkości kostkę
Sałatka ryżem, szynką i czerwoną fasolą
Dodajemy odsączoną z zalewy czerwoną fasolę
Sałatka ryżem, szynką i czerwoną fasolą
Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę

Tagi:

sałatka