Sposób przygotowania:
Sałatka z makaronemPrzygotowanie ogórków i makaronu:
Ogórki myjemy pod bieżącą wodą. Obieramy, kroimy w kostkę. Pokrojone ogórki posypujemy przyprawą tzatziki i odstawiamy na ok. 1/2 godziny aż ogórki puszą sok. Makaron w kształcie ryżu gotujemy we wrzącej osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy.
Przygotowanie reszty składników:
Szynkę kroimy w kostkę. Warzywa płuczemy pod bieżącą wodą.Pomidory kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Rzodkiewkę kroimy w półplasterki.
Etap końcowy:
Ogórki odciskamy z nadmiaru soku. Do miski wkładamy przygotowane ogórki,wystudzony makaron, pokrojoną szynkę oraz pozostałe warzywa. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem doprawiając do smaku solą i pieprzem.