Sposób przygotowania:
sałatka z makaronem
Makaron ugotować w dużym naczyniu we wrzątku zmieszanym z sola i cytrynową oliwą (lub zwykłą), uważając aby nie rozgotować. Pekinkę poszatkować, warzywa pokroić w małą kostkę, tak samo potraktować ser i polędwicę. Cebulę pokroić w krążki. Wymieszać wszystkie pokrojone składniki z osączonym makaronem i kukurydzą.
W osobnej miseczce wymieszać majonez z wyciśniętym ząbkiem czosnku, papryką, pieprzem i szczyptą soli. Wymieszać i skosztować ewentualnie doprawić wd. upodobań.
Gotowym sosem polać sałatkę i wymieszać (sałatka ma być jedynie lekko "otulona" sosem, nie powinno być go zbyt dużo).
W osobnej miseczce wymieszać majonez z wyciśniętym ząbkiem czosnku, papryką, pieprzem i szczyptą soli. Wymieszać i skosztować ewentualnie doprawić wd. upodobań.
Gotowym sosem polać sałatkę i wymieszać (sałatka ma być jedynie lekko "otulona" sosem, nie powinno być go zbyt dużo).