Sałatki

Sałatki

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 177]

Książka Kucharska: Smaczne sałatki mięsne warzywne deserowe

sałatka z makaronem i czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Przepis pochodzi z książki: "Smaczne sałatki" Irena Radwańska

sałatka z makaronem i czerwoną fasolą

Składniki:

sałatka z makaronem i czerwoną fasolą

 

  • 30 dag makaronu,
  • 1 puszka czerwonej fasoli,
  • 3 ogórki konserwowe,
  • mały słoik papryki marynowanej,
  • pęczek szczypiorku,
  • 15 dag salami,
  • 20 dag szynki konserwowej,
  • majonez,
  • sól,
  • pieprz.

 

Sposób przygotowania:

sałatka z makaronem i czerwoną fasolą
Makaron ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Wędlinę pokroić w cienkie paski. Fasolę osaczyć, przepłukać. Ogórki drobno pokroić. Szczypiorek umyć, posiekać. Paprykę pokroić w duża kostkę. Dodać majonez, doprawić do smaku sola i pieprzem.