Sposób przygotowania:
Sałatka z makaronem i pieczarkami
Pieczarki oczyścić włożyć do rondla zalać wodą i ugotować, wycedzić i ostudzić, można później lekko odcisnąć dłońmi nadmiar wody.
Pieczarki pokroić w kostkę. Pora opłukać i osuszyć, pokroić w cienkie plasterki. Pora sparzyć wrzącą wodą tak aby zmiękł i odsączyć na sicie.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, można po ugotowaniu pokroić na mniejsze kawałki. Do makaronu dodać pieczarki, por i wymieszać.
Do smaku dodać majonez, musztardę i doprawić do smaku, wymieszać.
Pieczarki pokroić w kostkę. Pora opłukać i osuszyć, pokroić w cienkie plasterki. Pora sparzyć wrzącą wodą tak aby zmiękł i odsączyć na sicie.
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, można po ugotowaniu pokroić na mniejsze kawałki. Do makaronu dodać pieczarki, por i wymieszać.
Do smaku dodać majonez, musztardę i doprawić do smaku, wymieszać.