Sposób przygotowania:
Sałatka pieczarkowa
Jajka ugotować na twardo,ostudzić i obrać. Pieczarki osączyć z zalewy,pokroić w plasterki-odcisnąć. Ogórki konserwowe osączyć z zalewy, pokroić w kosteczkę-odcisnąć. Kukurydzę z groszkiem z puszki osączyć z zalewy na sicie.
Fasolkę czerwoną osączyć z zalewy, przelać zimną wodą i pozostawić do osączenia. Cebulę czerwoną obrać,pokroić w kosteczkę. Paprykę konserwową osączyć z zalewy,pokroić w kosteczkę-odcisnąć.
Ser żółty zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Wszystkie składniki połączyć razem wymieszać z majonezem i sosem tatarskim. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Szczypiorek umyć ,osuszyć.
Drobno posiekać i posypać ozdobnie sałatkę po wierzchu.
Fasolkę czerwoną osączyć z zalewy, przelać zimną wodą i pozostawić do osączenia. Cebulę czerwoną obrać,pokroić w kosteczkę. Paprykę konserwową osączyć z zalewy,pokroić w kosteczkę-odcisnąć.
Ser żółty zetrzeć na drobnych oczkach tarki. Wszystkie składniki połączyć razem wymieszać z majonezem i sosem tatarskim. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Szczypiorek umyć ,osuszyć.
Drobno posiekać i posypać ozdobnie sałatkę po wierzchu.
skuter5