Sposób przygotowania:
Sałatka z makrelą i ogórkami konserwowymi
Z makreli usuwam skórę oraz ości. Rybę rozdrabniam na mniejsze kawałki.
Ogórki konserwowe kroję w małą kostkę.
Seler i kukurydzę odsączam z zalewy.
Cebulę obieram i kroję w kostkę.
Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.
Wszystkie przygotowane składniki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy.
Dokładnie mieszam. Sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem.
Ogórki konserwowe kroję w małą kostkę.
Seler i kukurydzę odsączam z zalewy.
Cebulę obieram i kroję w kostkę.
Jajka gotuję na twardo, obieram i kroję w kostkę.
Wszystkie przygotowane składniki przekładam do salaterki. Dodaję majonez oraz przyprawy.
Dokładnie mieszam. Sałatkę wykładam na talerz. Podaję z pieczywem.