Sposób przygotowania:
sałatka z makrelii
Czyścimy makrelę ze skórki oraz ości i robimy z niej paste widelcem, rozgniatając ją w głebszej misecznce. Do garnka wlać wody, osolić żeby skorupka nie popękała, i jaja w niej ugotować na twardo. Ugotowane, wystudzone jaja kroimy w drobną kosteczkę, lub siekamy po prostu.
Szczypiorek bardzo drobno siekamy. Do naszej ryby dodajemy posiekany szczypiorek wraz z jajem..
Ogórki kroimy w kostkę i dajemy na sitko zeby sok sciekl.
por przekrowujemy na pół i kroimy w półplasterki. Dodajemy do ryby.
na koniec do wszxystkich składników dodajemy odciśnięte z soku ogórki kiszone.
Dodajemy majonez, łyżkę musztardy. I troszeczkę (nie dużo) solimy i pieprzymy .
Odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Smacznego
Szczypiorek bardzo drobno siekamy. Do naszej ryby dodajemy posiekany szczypiorek wraz z jajem..
Ogórki kroimy w kostkę i dajemy na sitko zeby sok sciekl.
por przekrowujemy na pół i kroimy w półplasterki. Dodajemy do ryby.
na koniec do wszxystkich składników dodajemy odciśnięte z soku ogórki kiszone.
Dodajemy majonez, łyżkę musztardy. I troszeczkę (nie dużo) solimy i pieprzymy .
Odstawiamy na kilka godzin do lodówki.
Smacznego