Sposób przygotowania:
Sałatka ryżowa z makrelą, awokado i porem
Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sypko, odcedzamy. Po przestygnięciu wrzucamy do sporej miski.
Dodajemy oczyszczonego i pokrojonego w półplasterki pora.
Makrelę obieramy starannie z ości i dodajemy do reszty składników.
Dodajemy również odsączoną z zalewy soczewicę oraz obrane i pokrojone na kawałki awokado.
Mieszamy wszystkie składniki.
Robimy sos z oliwy i sosu sałatkowego, a następnie polewamy nim sałatkę.
Doprawiamy do smaku pieprzem.
Dodajemy oczyszczonego i pokrojonego w półplasterki pora.
Makrelę obieramy starannie z ości i dodajemy do reszty składników.
Dodajemy również odsączoną z zalewy soczewicę oraz obrane i pokrojone na kawałki awokado.
Mieszamy wszystkie składniki.
Robimy sos z oliwy i sosu sałatkowego, a następnie polewamy nim sałatkę.
Doprawiamy do smaku pieprzem.