Sposób przygotowania:
sałatka z mięsnymi kuleczkami
1.Wkładamy do miski mięso,bułkę,bułkę tartą,wbijamy jajko i mieszamy.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Formujemy z mięsa kuleczki,obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.Odkładamy kuleczki w ciepłe miejsce. 2.Warzywa myjemy pod bieżącą wodą.Sałatę rwiemy w palcach i układamy na dużym półmisku.Cebulę kroimy w półplasterki i rozkładamy na sałacie.Paprykę kroimy w paseczki,ogórek w półplasterki,pomidor w ósemki,rzodkiewkę na połówki i rozkładamy kolejno warstwami.Na środku układamy kuleczki,jeśli są duże można je pokroić na połówki.Przygotowujemy sos wg instrukcji i polewamy całość.
ewelina1512
zaneta15