Sposób przygotowania:
Sałatka z mięsnymi tortelloni
Tortelloni ugotowałam w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedziłam i zahartowałam zimną wodą. Odstawiłam do ostudzenia. Pomidora umyłam, sparzyłam wrzącą wodą, obrałam ze skórki, pokroiłam w kostkę. Pora dokładnie umyłam, przekroiłam na pół, a potem na plasterki, przelałam wrzątkiem na sicie, osączyłam. Ogórka umyłam, obrałam ze skóry, pokroiłam kostkę. Paprykę umyłam, usunęłam gniazda nasienne, miąższ pokroiłam w kostkę. Kukurydzę odsączyłam z zalewy. Ser żółty pokroiłam w kwadraciki. Wszystkie składniki poza pierożkami umieściłam w misce, dodałam majonez i jogurt, doprawiłam do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszałam. Dodałam przestudzone tortelloni i delikatnie wszystko razem wymieszałam, uważając, żeby pierożki się nie porozrywały.
cris
edytaha
Dziękuję Krysiu :)
zbysiowa
edytaha
Dzięki Madziu, jest rzeczywiście bardzo smaczna, ale łatwo ją zepsuć kiepskimi pierożkami, bo to od nich wszystko zależy :)