Sposób przygotowania:
Sałatka z ogórka sałaty i rzodkiewki z koperkiem
Ogórek myjemy obieramy ze skórki i kroimy w dość drobną kosteczkę. Pół główki sałaty lodowej obieramy z zewnętrznych liści, a jej środek kroimy także w kosteczkę.
Rzodkiewki myjemy pod bieżącą wodą, odcinamy zielone części i ogonki. Tak przygotowaną rzodkiewkę kroimy w cząstki.
Pokrojone warzywa łączymy razem i solimy po 15 minutach odsączamy nadmiar soku i dodajemy majonez.
Doprawiamy do smaku solą a wierzch posypujemy koperkiem oraz cząsteczkami rzodkiewki.
Rzodkiewki myjemy pod bieżącą wodą, odcinamy zielone części i ogonki. Tak przygotowaną rzodkiewkę kroimy w cząstki.
Pokrojone warzywa łączymy razem i solimy po 15 minutach odsączamy nadmiar soku i dodajemy majonez.
Doprawiamy do smaku solą a wierzch posypujemy koperkiem oraz cząsteczkami rzodkiewki.