Sposób przygotowania:
Sałatka z ogórków na zimę
Ogórki umyć, nie obierać, pokroić w talarki. Cebulę pokroić w piórka. Włożyć do naczynia i zasypać solą, odstawić na 1 godz.
Odlać powstały płyn. Z octu, oleju i pieprzu czarnego przygotować zalewę. Ogórki przełożyć do wyparzonych słoików i zalać przygotowaną zalewą.
Zakręcić wieczka i pasteryzować ok. 5 -10 minut od momentu zagotowania się wody.
Odwrócić do góry dnem, poczekać aż ostygną.
Odlać powstały płyn. Z octu, oleju i pieprzu czarnego przygotować zalewę. Ogórki przełożyć do wyparzonych słoików i zalać przygotowaną zalewą.
Zakręcić wieczka i pasteryzować ok. 5 -10 minut od momentu zagotowania się wody.
Odwrócić do góry dnem, poczekać aż ostygną.
Dawid
Dawid