Sposób przygotowania:
Sałatka z owocami smakosza
Przygotowanie:
Jabłka umyć, przekroić, następnie wyjąć gniazda nasienne, pokroić na plastry, skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały(jabłek można nie obierać). Truskawki umyć, osączyć, odszypułkować, duże pokroić, małe pozostawić w całości. Ser pokroić w niedużą kostkę. W salaterce wymieszać wszystkie składniki. Liście sałaty umyć, dokładnie osuszyć, ułożyć na talerzach lub w miskach, wyłożyć na nie sałatkę. Oprószyć białym pieprzem, polać jogurtem naturalnym. Warto schłodzić przed samym podaniem.
Jabłka umyć, przekroić, następnie wyjąć gniazda nasienne, pokroić na plastry, skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniały(jabłek można nie obierać). Truskawki umyć, osączyć, odszypułkować, duże pokroić, małe pozostawić w całości. Ser pokroić w niedużą kostkę. W salaterce wymieszać wszystkie składniki. Liście sałaty umyć, dokładnie osuszyć, ułożyć na talerzach lub w miskach, wyłożyć na nie sałatkę. Oprószyć białym pieprzem, polać jogurtem naturalnym. Warto schłodzić przed samym podaniem.