Sposób przygotowania:
Sałatka z papryką
Paprykę żółtą i czerwoną myję, usuwam z każdej gniazda nasienne. Ogórki konserwowe osączam z zalewy i szynkę kroję w niewielką w kostkę.
Ryż gotuję na sypko, zostawiam do ostudzenia. Mieszam ryż z pokrojonymi warzywami (papryką i ogórkami) i szynką.
Majonez mieszam z ketchupem. Polewam całość sosem.
Wierzch dekoruję pokrojoną kolorową papryką.
Wstawiam do lodówki do schłodzenia na około poł godziny.
Ryż gotuję na sypko, zostawiam do ostudzenia. Mieszam ryż z pokrojonymi warzywami (papryką i ogórkami) i szynką.
Majonez mieszam z ketchupem. Polewam całość sosem.
Wierzch dekoruję pokrojoną kolorową papryką.
Wstawiam do lodówki do schłodzenia na około poł godziny.