Sposób przygotowania:
Sałatka z papryką i sosem koperkowo-musztardowym
Sałatę lodową porwać na małe kawałki. Ogórki obrać i pokroić w niedużą kostkę. Papryki oczyścić z nasion i również pokroić w niedużą kostkę. Ser sałatkowy też pokroić w niedużą kostkę. Wszystkie składniki przełozyć do dużej miski i wymieszać. Przygotować sos. Mieszam w rozdrabniaczu aby koperek sie troche zmiksował.
Do rozdrabniacza wlać olej. Dodać koperek, musztardę i sok z cytryny oraz trochę soli i pieprzu. Krótko zmiksować aby nie powstał nam majonez. Spróbować sos i ewentualnie jeszcze doprawić solą i pieprzem.
Przed podaniem sałatkę polać sosem i delikatnie wymieszać.
Do rozdrabniacza wlać olej. Dodać koperek, musztardę i sok z cytryny oraz trochę soli i pieprzu. Krótko zmiksować aby nie powstał nam majonez. Spróbować sos i ewentualnie jeszcze doprawić solą i pieprzem.
Przed podaniem sałatkę polać sosem i delikatnie wymieszać.