Sposób przygotowania:
Sałatka z papryki i pieczarek-do słoików
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę i zasolić do smaku ( ok 1 łyżki).Zostawić na 2 godziny a potem odcisnąć. Pieczarki pokroić w kostkę zagotować i odcedzić. Zalewa: Wszystkie składniki zagotować następnie dodać paprykę, cebulę i pieczarki.Chwilę pogotować i jeżeli trzeba doprawić jeszcze. Sałatkę wkładać do słoików ,pasteryzować ok 15 minut. Później jest jak znalazł do wędlin na imprezy ,wystarczy odcedzić ,dodać jeszcze jajko ugotowane i pokrojone w kostkę lub kukurydzę no i oczywiście majonez.Można dodać pokrojonego w kostkę ogórka kiszonego.
skrzynek
Czy długość przechowywania jest porównywalna z np. papryką konserwową?
Pozdrawiam
skrzynek
Agusia74
skrzynek
dzięki serdeczne. Słoiki i chęć jest. Tylko na paprykę teraz nie sezon. Ale kilka małych zrobię i oczywiście podzielę się moimi i nie tylko spostrzeżeniami.
Pozdrawiam
skrzynek
Agusia74
Pozdrawiam