WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1505]

Sałatka z papryki konserwowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna, wyrazista w smaku sałatka/surówka paprykowa z papryki konserwowej, smażonej cebuli i rzeżuchy.

Sałatka z papryki konserwowej Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z papryki konserwowej

 

  • 3-4 kawałki papryki konserwowej żółtej
  • 3-4 kawałki papryki konserwowej czerwonej
  • 2 nieduże cebule
  • szczypta ziół prowansalskich
  • 2 łyżki posiekanej rzeżuchy
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Sałatka z papryki konserwowej

ETAP 1:

Cebulę obrać i pokroić w piórka/półplasterki i rękami porozdzielać warstwy cebuli. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulę. Gdy się zeszkli przyprawić ją solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wymieszać i przesmażyć razem. Zdjąć z ognia.

Paprykę odcedzić z zalewy i pokroić w cienkie paski. Wrzucić do miski. Dodać usmażoną cebulę i posiekaną rzeżuchę. Doprawić jeszcze wszystko odrobiną soli i pieprzu i dokładnie wymieszać.

Podawać od razu po przygotowaniu lub po schłodzeniu.

Sałatka z papryki konserwowej
Posiekana rzeżucha dodana do pozostałych składników sałatki
Sałatka z papryki konserwowej
Usmażona cebula dodana do pokrojonej papryki
Sałatka z papryki konserwowej
Pokrojona w paseczki papryka konserwowa żółta i czerwona
Sałatka z papryki konserwowej
Pokrojona w piórka cebula wrzucona na patelnię