gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 759]

Sałatka z papryki konserwowej i smażonej cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Smaczna odmiana już smacznej konserwowej papryki. Dodatek cebuli i przypraw podkreśla jej smak. Polecam.

Sałatka z papryki konserwowej i smażonej cebuli

Składniki:

Sałatka z papryki konserwowej i smażonej cebuli

 

  • 1 litrowy słoik papryki konserwowej,
  • 1 duża cebula,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżka majeranku,
  • 1 łyżka płaska słodkiej papryki,
  • olej do smażenia.

Sposób przygotowania:

Sałatka z papryki konserwowej i smażonej cebuli
Paprykę kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w piórka. Na patelnię wlewamy olej, wrzucamy cebulę i posypujemy solą, pieprzem, słodką papryką i majerankiem. Smażymy na małym ogniu do miękkości. Łączymy cebulę z papryką. Jeżeli jest potrzeba polewamy odrobiną oleju.

Polecam do dań obiadowych lub jako przystawka.

Smacznego.