Sposób przygotowania:
Kapusta czerwona duszona z boczkiem,jabłkami
Czerwoną kapustę drobno pokroić, wsypać do miski i zalać wrzącą wodą na 5 minut, wodę z kapusty odlać.
Boczek świeży pokroić w kostkę w garnku usmażyć z pokrojoną cebulą, jabłkami.
Do boczku wsypać sparzoną kapustę czerwoną, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości kapusty.
Pod koniec wsypać cukier, pieprz mielony, kucharka, wlać ocet, wymieszać, wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia kapusty, garnek zdjąć z ognia.
Boczek świeży pokroić w kostkę w garnku usmażyć z pokrojoną cebulą, jabłkami.
Do boczku wsypać sparzoną kapustę czerwoną, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości kapusty.
Pod koniec wsypać cukier, pieprz mielony, kucharka, wlać ocet, wymieszać, wsypać mąkę i szybko wymieszać do zagęszczenia kapusty, garnek zdjąć z ognia.